Het digitale eventbureau Neem contact op

Open dagen

Universiteit Leiden

Het uitvoeren van een open dag is voor Universiteit Leiden drastisch veranderd sinds de corona crisis. Binnen een zeer kort tijdsbestek moest er gekeken worden naar een online alternatief voor de open dagen van de bachelor- en de masteropleidingen. Hiervoor zijn wij aangehaakt en hebben we met plezier meegedacht. En niet zonder resultaat! In oktober 2020 hebben we voor het eerst een eventplatform opgeleverd, waarbij meer dan 20.000 studiekiezers de open dagen bezocht hebben.

Studiekiezers kwamen als eerste aanraking met het platform via het aanmeldformulier, dat weergegeven stond op de website van Universiteit Leiden. Bij de aanmelding schreven ze zich in voor verschillende sessies, van algemene tot opleidingsspecifieke presentaties. Op de dag van het event werd het ticket in hun e-mail actief en werden ze persoonlijk verwelkomd op het platform met een gepersonaliseerde timeline en gepersonaliseerde content. De informatiemarkt zat vol met digitale stands per opleiding, waarbij studiekiezers ook de mogelijkheden kregen om te videobellen en chatten met studenten of docenten. Uiteraard hebben we voor de presentaties ook onze interactie tool PresentersWall ingezet, waarbij de deelnemers interactief konden reageren op de stellingen en activaties in de presentaties.

Ondertussen zijn we bezig met de voorbereidingen voor de derde serie open dagen in oktober en november 2021. Het bevalt inmiddels zo goed dat er zelfs een gedeelte van het online programma blijft bestaan op het moment dat fysieke evenementen weer volledig mogelijk zijn.