AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

LiveWall Events presenteert: FanCam 2.0

Juichen voor je favoriete team was nog nooit zo spannend en meeslepend als met de Fan Cam van PresentersWall! Ben jij de grootste fan en heb je de creatiefste outfit aangetrokken, de mooiste schmink op gedaan of kun jij het hardste juichen? Dit is hét moment om jezelf vol enthousiasme te laten zien in de ultieme spotlight van het stadion!

De Fan Cam biedt bezoekers een unieke kans om live op het grote scherm te verschijnen en hun favoriete team aan te moedigen vanaf de tribune. Het enige dat ze hoeven te doen, is de QR-code scannen die op het scherm verschijnt en vervolgens op 'deelnemen' drukken. De selfiecamera op hun mobiele telefoon wordt geactiveerd en de fans kunnen zichzelf terugzien op hun telefoon. Het is nu tijd om te juichen en schreeuwen en hopen dat je op het grote scherm wordt getoond!

De FanCam is daarnaast een ideale sponsoractivatie! Geef een minuut lang merchandise en prijzen weg door bijvoorbeeld een rolodex te laten lopen boven het hoofd van de deelnemers. Of kleedt de fan die in beeld is aan met een toffe gesponsorde filter. Daarnaast kunnen er meerdere deelnemers tegelijk in beeld worden gebracht om ze een toffe challenge te laten doen… en dan hebben we het nog niet eens gehad over de klassieke KissCam en Look-a-likeCam!

Als moderator krijg je een aantal fans te zien die zich hebben aangemeld om deel te nemen en kiest vervolgens welke fan in beeld wordt gebracht op het grote scherm. Hij wisselt met één klik door naar de volgende fan en beheert zo snel en eenvoudig wie er op het scherm wordt getoond.

Live test bij AZ

Deze unieke beleving werd als primeur voor het eerst live getest in het stadion van AZ tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk! Hiervoor is de Fan Cam in de Fan of the Match omgeving omgetoverd in de huisstijl van AZ en hebben ruim 1200 deelnemers zich  aangemeld om voor het eerst deel te nemen aan de Fan Cam. Wat een groot succes!

De FanCam module is vanaf nu direct beschikbaar voor alle clubs die gebruik maken van het Fan of the Match platform, waarmee je al diverse fan-activaties kon vormgeven. Denk hierbij aan mass-quizing in het stadion, de mogelijkheid tot polls, het stemmen op de Man of the Match en de ContentWall module waarmee fans de mogelijkheid hadden om foto’s in te sturen.

Ben je enthousiast geworden over de FanCam 2.0 of wil je meer weten over LiveWall Events? Neem dan contact met ons op!