AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

Interactieve Workshop met PresentersWall

Workshops zijn krachtige leermiddelen die mensen in staat stellen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kennis uit te breiden en een dieper inzicht te krijgen in een specifiek onderwerp. Ze bieden de deelnemers de mogelijkheid om actief deel te nemen, te oefenen, vragen te stellen en samen te werken met anderen. Of het nu gaat om professionele ontwikkeling, persoonlijke groei of het verkennen van creatieve expressie, workshops bieden een unieke leerervaring die verder gaat dan traditionele lesmethoden.

Wanneer je diepgaande kennis over een bepaald onderwerp bezit en graag anderen helpt om te groeien, is het geven van een workshop een effectieve manier om je kennis over te dragen en anderen te inspireren. Het doel van een workshop is dus om kennis over te dragen aan anderen, in een omgeving waarin deelnemers de kans krijgen om te oefenen en te experimenteren met nieuwe vaardigheden. Hoe zorg je er vervolgens voor dat er zo veel mogelijk van deze informatie blijft hangen bij de deelnemers? 

Geef een Interactieve Workshop met PresentersWall

Wat is PresentersWall?

PresentersWall is een online platform/web-app, die presentatoren de mogelijkheid biedt om interactieve sessies en workshops te creëren. Het stelt presentatoren in staat om vragen, polls, quizzen en open discussies op te zetten en deze direct te delen met het publiek via hun smartphones, tablets of laptops. Het publiek kan vervolgens in realtime reageren en participeren, waardoor een dynamische en betrokken leeromgeving ontstaat.

Hoe werkt PresentersWall?

Het gebruik van PresentersWall is eenvoudig en intuïtief. In een aantal stappen zet je zelf je interactieve workshop op;

1. Opzetten van een sessie: In de online omgeving van PresentersWall, Andgage, maak je zelf eenvoudig een sessie (presentatie) aan. Geef de sessie een naam en configureer de gewenste instellingen voor het delen van de presentatie, zoals het aanmaken van een ‘joinlive’ link, waardoor deelnemers gemakkelijk met een mobiele telefoon kunnen deelnemen.

2. Creëren van interactieve elementen: Presentatoren kunnen verschillende interactieve elementen toevoegen aan hun sessie, zoals meerkeuzevragen, heatmaps, open vragen, polls of een brainstormsessie. Ze kunnen de inhoud van de vragen en antwoorden aanpassen aan hun specifieke workshop doelen. Voor alle features van PresentersWall klik je hier

3. Delen van de sessie: Nadat de interactieve elementen zijn opgezet, deel je de eerder aangemaakte joinlive link met je deelnemers, of toon je een scanbare QR-code op het scherm, waardoor ze nog eenvoudiger kunnen deelnemen. Deelnemers kunnen deze link openen of QR-code scannen op hun apparaten en direct beginnen met de interactie.

4. Interactie in realtime: Tijdens de workshop kunnen presentatoren de resultaten van de interactieve elementen in realtime volgen. Een gegeven antwoord wordt in real-time getoond op het scherm, waardoor je als presentator makkelijk in kunt spelen op de deelnemers en de gegeven antwoorden. 

Voordelen van PresentersWall voor interactieve workshops:

1. Verhoogde betrokkenheid: Door het publiek actief te betrekken bij de workshop creëert PresentersWall een hoger niveau van betrokkenheid. Deelnemers voelen zich meer betrokken bij de presentatie en zijn gemotiveerder om deel te nemen.

2. Realtime feedback: PresentersWall stelt presentatoren in staat om onmiddellijk feedback te ontvangen van het publiek. Dit stelt hen in staat om de inhoud en presentatiestijl aan te passen op basis van de behoeften en verwachtingen van het publiek.

3. Interactieve leermogelijkheden: Met behulp van de verschillende interactieve elementen van PresentersWall kunnen presentatoren interactieve leermogelijkheden creëren, zoals het stellen van vragen om kennis te testen, het faciliteren van discussies en het stimuleren van kritisch denken.

4. PresentersWall biedt de mogelijkheid als alles-in-een event app om ook bezoekers te registreren. Zo kan er een online ticket aangemaakt worden per registratie, en zal dit ticket automatisch om worden gezet naar de interactieve omgeving. Lees meerHeb je hulp of advies nodig bij het inzetten van PresentersWall, of wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk hier alle features of neem contact met ons op!